Sarjat ja säännöt

Finaaliin valitaan minimissään 6 osallistujaa molemmista sarjoista. 
Vuoden 2024 kilpailun sarjat ovat:

2013 - 2015 -syntyneet lapset

2011 - 2012 -syntyneet lapset

Kilpailuun ilmoittaudutaan verkkolomakkeella ilmoittautumisajan alkaessa 1.2.2024. Tallenne lähetetään äänitiedostona sähköpostilla osoitteeseen heidi.laasanen(at)linnala.fi. Ilmoittautuminen päättyy 29.2.2024

Esitystapa. Laulut esitetään semifinaalissa ja finaalissa ulkoa ilman mikrofonia jonkin akustisen soittimen säestyksellä tai ilman säestystä. Säestäjä on aina erikseen, eli kilpailija ei voi säestää itseään. Pianosäestäjää voi kysyä Linnalasta, jolloin säestysmaksu on 30€/päivä. 

Pakolliset laulut. Kussakin kilpailusarjassa on omat pakolliset laulunsa, jotka löytyvät valikosta kohdasta Laululuettelo. Finaaliin päässeen laulajan on esitettävä eri pakollinen laulu kuin semifinaalissa. Jokaisen kilpailijan on siis valmistettava kaksi pakollista laululuettelon laulua. Pakolliset laulut esitetään suomeksi.

Vapaasti valittavat laulut. Osallistuja valitsee myös kaksi laulua ja esityskielen oman valintansa mukaan.

Säkeistöt. Alkukilpailutallenteessa osallistuja esittää pakollisen laulun ja kaksi valitsemaansa säkeistöä vapaavalintaisesta laulusta. Semifinaalissa laulujen soiva kesto yhteensä voi olla enintään 5 minuuttia. Finaalissa molemmat laulut lauletaan kokonaan. Kaikkiaan kilpailijat valmistavat siis neljä laulua.

Nuottiohje, kun säestäjä Linnalasta
Vapaavalintaisten laulujen nuottien tulee olla siinä sävellajissa, jossa laulut esitetään kilpailussa. Sointumerkit riittävät siinä tapauksessa, jos melodia ja sanat ovat yhtäaikaisesti näkyvissä, kuten esim. koululaulukirjoissa. Pelkät soinnut ja sanat eivät ole säestysmateriaalia. Pakollisten laulujen nuotteja ei tarvitse lähettää, mutta esityssävellaji tulee sopia etukäteen säestäjän kanssa.